Litteratur om at håndtere sygdom
Mod på Livet - trods sygdom

Det er den almindelige opfattelse, at der ikke er noget at gøre ved en kronisk sygdom, men det er ikke rigtigt. Den nye bog Mod på livet trods sygdomanviser mange gode veje til at lære at leve bedre med sine svagheder.  Med de mange valgmuligheder i bogen får man øjnene op for, at det er muligt at opnå en større livskvalitet ved selv at forsøge små ændringer i tilværelsen - sideløbende med lægehjælp.

Jonna Dejbjergs bog
Mere om bogen og forfatteren

Forfatteren Jonna Deibjerg har selv igennem 40 år levet med kronisk sygdom, efter at en virus ramte hendes centralnervesystem. Desuden har hun været patientrådgiver for syge mennesker næsten lige så længe. Derfor ved hun, hvor skoen trykker, og alle oplysninger i bogen er baseret på hendes egne og andres erfaringer.

Der er lagt meget vægt på det psykologiske aspekt for at bekæmpe den afmagt og mindreværdsfølelse, som let opstår ved udsigten til vedvarende sygdom. Det er så vigtigt at bevare selvværdet - håbet og glæden. At kunne glæde sig og være taknemmelig for det, man kan, frem for at fortvivle over det, man ikke kan, er også betydningsfuldt.

Mod på livet trods sygdom indeholder et væld af gode råd til et liv med en ny identitet og visse afsavn samt kontakt med pårørende, kolleger og offentlige instanser. Bogen anbefaler lettelser i hverdagen i forbindelse med hjemmets indretning, madlavning og rengøring. Desuden bringes forslag til, hvordan man nemmest forbereder familiesamvær, rejser og andre oplevelser, når kræfterne ikke slår til.

Bogen lever til fulde op til sin titel. Den giver livsmod - er handlingsorienteret - fyldt med holdninger, opmuntringer og leveregler, som viser, at en sygdom absolut ikke behøver at være negativ. Den kan bringe meget værdifuldt med sig, fordi man nu har bedre tid til fordybelse og bliver i stand til hæfte sig ved det væsentlige og sortere det uvæsentlige fra.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

11.03 | 18:21

https://cbdforum.dk tilbyder alternativ behandlingsprodukter.

...
08.09 | 11:09

Vi skal opleve alle liv ! Og det sker lige nu! Slut!

...
25.06 | 02:30

kræften kommer fra din urgrund - ja, interessant men udfordrende. Kræft-processen som budskab fra essensen.

...
24.06 | 19:05

Ja, det er jo det, det føltes som det kom fra min dybeste og totalt ubetvivlelige essens, min urgrund!

...
Du kan lide denne side